Archiefbewerking

Als overheidsorganisatie valt u onder de archiefwet. Uw archief moet daardoor aan een aantal eisen voldoen. Archiefbewerking moet dan uitbesteed worden om aan deze eisen te voldoen Twijfelt u of u aan de archiefwet moet voldoen, neem dan direct contact met ons op: Make your work flow!

Valt u niet onder de archiefwet dan kan uw archief waarde hebben vanuit een historisch en/of cultureel belang. Er zijn archiefdiensten in Nederland die wellicht graag uw archief willen beheren en dit toegankelijk en inzichtelijk willen maken voor de gemeenschap. Ook in dit geval stelt zo’n archiefdienst eisen aan uw archief voordat dit in beheer wordt genomen.

Voor de organisaties die moeten voldoen aan de archiefwet (overheidsorganisaties), is een professionele archiefbewerking (voordat het archief wordt overgedragen aan een archiefdienst) van essentieel belang. Maar ook voor organisaties en personen die beschikken over een archief met een cultureel en/of historisch belang is dit essentieel.

Hoe regelen wij archiefbewerking voor u?

Inventarisatie van archief

Meer weten over de procedure van archiefbewerking of over archieven die wij zoal hebben bewerkt, download onderstaande PDF-Files.

Het betreft:

  • Overheidsarchieven
  • Particuliere archieven

Om uw archief op te laten slaan, kijk op Archiefopslag of Papierloos werken.

Laatste nieuws
Kunnen wij u helpen?

Bel onze specialisten voor advies, of plan een demonstratie

Vraag onze gratis brochure aan