Waarom externe archiefopslag?

Vaak neemt het papieren archief behoorlijk wat ruimte in beslag, raakt het papieren archief op een gegeven moment overvol (door de wettelijke bewaarverplichtingen) en is het overzicht verdwenen. Begrijpelijk als u uw archief liever op kantoor bewaart. Maar wat als een overvolle archief teveel ruimte in beslag neemt en het terugvinden van documenten steeds meer tijd kost? Externe archiefopslag en –beheer is dan wellicht een goede oplossing waardoor er ruimte vrijkomt voor andere doeleinden.

Externe archiefopslag als oplossing

Externe archiefopslag is meestal voordeliger dan interne archiefopslag. Denk maar eens aan de kosten van kantoorruimte en de medewerkers die het archief beheren (opvragen en invoegen van dossiers). De eigen vierkantemeterprijs zal waarschijnlijk hoger liggen dan de vierkantemeterprijs bij een externe partij.

Daarnaast hoeft u geen investeringen meer te doen met betrekking tot archiefopslag en hoeft u zich ook niet meer te verdiepen in de Nederlandse archiefwet. Dit houdt onder andere in dat er klimaatbeheersing (luchtvochtigheid en temperatuur) aanwezig is. Bovendien is er vaak geen heldere (digitale) structuur in een archief en is het interne archief niet beveiligd tegen inbraak en water- en brandschade.

Allbidigit meer dan 30 jaar ervaring

Allbidigit ontzorgt u op het gebied van archiefopslag en –beheer. Wij ontdoen uw organisatie van papierbergen en (onnodige) papierstromen, zowel digitaal als analoog.

Uw papieren archief wordt georganiseerd en veilig in een speciaal hiervoor gebouwd depot opgeslagen. De toegang tot de ruimte wordt beheerst via een elektronisch camerabeveiligingssysteem zodat er 24-uur beveiliging is.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.