Nieuwe gedetacheerde medewerker voor project archiefbewerking

Eind januari is Jantine de Jong begonnen bij de Noord-Brabantse Gemeente Haaren. Ze verzorgt daar de uitvoering van het overdrachtsgereed maken van fysieke archieven. De opdracht is het fysieke (bestuurs)archief (1996-2020) en gebeurt in het kader van de opsplitsing van de gemeente Haaren die momenteel bestaat uit vier dorpen. Elk dorp is toebedeeld aan een andere gemeente vanaf januari 2021. Projectleider: Joke Dragtsma.

“Nu ben ik bezig met het eerste blok: 1996-2005. In simpele bewoording: elke dag haal ik zo’n 12 archiefdozen vanuit de archiefruimte in de kelder naar de begane grond waar ik in dezelfde ruimte werk als de afdeling DIV. Dit is een gezellige club van zes personen! Van de 122 meter heb ik inmiddels 15 meter bewerkt. Met als doel dat ik steeds sneller zal gaan, ik blijf duimen dat de nietjes er steeds gemakkelijker uit zullen gaan…

Het leukste van het werk vind ik wel het maken van de beschrijvingen in Decos Join. Er is gevraagd om op- en aanmerkingen aan het Regionaal Archief Tilburg (RAT) te noteren, waar het archief naar overgedragen wordt. Kortom: nu nog druk  bezig met het opschonen van de dossiers en maken van de beschrijvingen. Uiteindelijk zal ik ook de dossiers en archiefdozen voorzien van een nieuw etiket: deze draait het RAT voor me uit.”