Nieuwe collega Geert Maas

Bij de Allbidigit Group werkt een nieuwe consultant, namelijk Geert Maas.

Geert is onlangs verhuisd van Rotterdam naar Venlo en woont samen met z’n vriendin en zoontje van zes maanden. Voordat hij in dienst kwam bij Allbidigit heeft Geert bij een specialist op het gebied van Informatiemanagement en bij een IT bedrijf gewerkt als consultant. Geert heeft een universitaire achtergrond en organisatievraagstukken die voortkomen uit de implementatie en optimalisatie van software zijn hem niet vreemd.

Lees hieronder het interview met Geert

Wat zijn je sterke competenties?

“Flexibel, groot aanpassingsvermogen, pragmatisch ingesteld en enthousiast”. 

Welk project van de afgelopen jaren vond je het leukst en meest uitdagendst?

“In opdracht van een grote gemeente heb ik de implementatie van een registratiesysteem bij een re-integratiebedrijf uitgevoerd. Beide organisaties werkten in twee verschillende databases en twee verschillende software systemen. Naast de technische implementatie, het inrichten van het systeem en het opleiden van de gebruikers lag er ook een uitdaging op het gebied van organisatievraagstukken. Er moest ook gekeken worden naar bijvoorbeeld de werkprocessen en hoe de nieuwe software het beste aansloot op de manier van werken van het re-integratiebedrijf.

Het feit dat het project zowel technisch als organisatorisch complex was, maakte het erg uitdagend.”

Wat was de opdracht van het project?

“Het doel van het project was om efficiënter samen te werken. In plaats van data in twee verschillende systemen op te slaan en deze vervolgens heen en weer te mailen, konden beide organisaties nu samenwerken in dezelfde database.”

Waarin zit je kracht of meerwaarde?

“Ik kan het implementatieproces van software inzichtelijk maken en de organisatievraagstukken die daaruit voortvloeien. Hoe past software binnen de organisatie? Doordat ik veel organisaties van binnen heb gezien, kom ik sneller tot de kern van het probleem. Bij een implementatieproces is het belangrijk om draagvlak te creëren (en te blijven houden) en mensen goed te begeleiden en te informeren. Het zijn immers de mensen die het uiteindelijk wel moeten doen. Door de wijze van communiceren op verschillende niveaus en mijn enthousiasme is gebleken dat dit van enorme waarde is.”

“Ik haal veel energie uit het oplossen van verschillende soorten problemen en het bedenken van oplossingen die écht werken.”

Wat is je specialisatie?

“Door mijn werkervaring ben ik als consultant breed inzetbaar. Of het nu gaat om het optimaliseren van functioneel beheer, implementatie van software, het analyseren van werkprocessen (zitten de juiste mensen op de juiste plek?) of het opleiden van gebruikers.”

Wilt u advies inwinnen of heeft u een project waarbij organisatievraagstukken of de (her)inrichting van uw informatiehuishouding een belangrijke rol speelt, neem dan contact met ons op om de inzet van Geert te bespreken.