Digitaal procederen

Implementatie van verplicht digitaal procederen

Uiterlijk 2019 moeten alle professionele procespartijen digitaal procederen. Dit houdt in dat bij het gerecht geen papieren dossiers meer aanwezig zullen zijn. Voor de Nederlandse orde van advocaten is het van het hoogste belang dat het systeem van digitaal procederen veilig, betrouwbaar en werkbaar is. Uw zaken lopen vanaf een nog nader te bepalen datum via een speciaal, beveiligd webportaal genaamd ‘Mijn Rechtspraak’.

In de praktijk

Wij ervaren in de praktijk dat verschillende advocatenbureaus tegen knelpunten aanlopen bij de overgang van papier naar digitaal. Dit is uiteraard logisch! Digitaal werken is niet alleen een technisch proces voor de automatiseringsdeskundigen. Het vereist ook kennis, een andere werkwijze en trainingen voor iedereen die van het systeem gebruik maakt. Te weinig advocaten zijn zich bewust van het feit dat niet alleen hun ICT-afdeling, maar ook zijzelf in hun werkwijze tijd moeten investeren om alles goed te laten verlopen.

“In de praktijk blijkt dat deze investering zich dubbel en dwars terugverdiend door de tijdswinst die een organisatie met de nieuwe werkwijze behaalt.”

Wij merken dat veel organisaties die digitaal werken ontevreden zijn over hun huidig digitaal archiefsysteem. Ook zien wij organisaties waarbij applicaties niet voorbereid zijn op de digitale rechtspraak. Bovendien horen wij vaak dat systemen te duur zijn. Kantoren hebben behoefte aan één integraal softwarepakket waarin enerzijds hun financiële administratie in zit en anderzijds hun cliëntendossiers. Daarbij is er behoefte aan kennis op het gebied van Document Management. AllBidigit vindt het belangrijk het digitaal programma op uw wensen en behoeften aan te passen. Zo richten wij ons niet alleen op het proces, maar zorgen ook voor een goede samenwerking en training op maat ingericht voor al onze opdrachtgevers! Klik de digitale rechtszaak voor een praktijkverhaal en/of advies aan te vragen.

Workshop

Omdat wij deze knelpunten hebben ondervonden binnen de advocatuur, willen wij deze ook direct voor u oplossen. Wij willen u graag middels een interactieve en leerzame workshop laten zien en ervaren wat de mogelijkheden voor uw organisatie kunnen betekenen. Ook heeft u zelf de mogelijkheid om vragen te stellen over praktische toepassingen betreffende het digitaal procederen. Klik workshops AllBidigit als uw organisatie ook deze ondersteuning nodig heeft en schrijf u in voor de workshop!

Geef een reactie

kunnen wij u helpen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak

Looking for a First-Class Business Plan Consultant?